Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Skævt kranium

Vær opmærksom på dit barns kranium. Det kan let blive skævt, hvis dit barn bedst kan lide, at ligge i den samme stilling med hovedet, når det ligger på ryggen.

Barnet kan få et skævt kranium, hvis det ligger på den samme måde med hovedet, hver gang det sover, og hvis det også ligger meget ensidigt, når det er vågent. Læg det lille barn meget på maven, når det er vågent, så du undgår, at dit barns kranie bliver skævt. Det er også godt at have barnet meget på skødet, i favnen eller i en slynge/bæresele. 

 

Er dit barns kranie allerede blevet en smule skævt, så kan du lægge det på "den modsatte side" og derved forme kraniet lige igen. Det kan også være at spædbarnet vender sig mod lyset. Så kan du bytte om på hoved og benende, så dit spædbarn får lyst til at vende sig den modsatte vej, når det kigger effer lyset.

 

Du kan også gøre det til en vane, at lægge barnet på maven hver gang, du lægger det fra dig, og det er vågent. Du må også gerne lægge det på maven i barnevognen, når det er vågent. Det kan evt. kigge på noget flot, som du har sat op bag barnet, som lige passer, når det rejser hovedet op. Hvis det falder i søvn skal du vende det rundt, så det sover på ryggen.

 
Læs mere om
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk