Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Skarlagens feber

Skarlagensfeber er en bakteriesygdom, som man bliver smittet med. Der går 2 til 4 dage fra man bliver smittet til sygdommen bryder ud.

Skarlagensfeber er ved at være sjælden i Danmark. Den hører til gruppen af klassiske børnesygdomme, og man vaccinerer ikke mod den. Sygdommen begynder med ondt i halsen, feber og nogle gange ondt i hovedet og opkastninger. I løbet af et par dage kommer der udslæt, som begynder på brystet eller maven og breder sig over hele kroppen. Ansigtet bliver blussende, og tungen bliver hindbærrød. Udslættet på kroppen består af bittesmå, røde pletter, der sidder helt tæt. Det forsvinder på en uges tid, hvis barnet ikke får behandling.

Barnet skal ses af lægen, da skarlagensfeber skal behandles med penicillin. Det er nødvendigt, da nogle få børn er meget følsomme over for streptokokbakterien, og da der i sjældne tilfælde kan tilstøde alvorlige komplikationer til sygdommen.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk