Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Rytme

De første uger kan I ikke regne med noget som helst, når det gælder det nyfødte barns sove- og spisetider. Først hen mod slutningen af de første par måneder kan I håbe på, at der begynder at tegne sig et mønster. I skal altså ikke regne med, at jeres barn ved, hvornår det er nat, og hvornår man forventes at sove.

 

Men I kan selv forsøge at påvirke situationen ved at sørge for, at der er ro og mørke om natten, når barnet vågner.

Am stilfærdigt, forsøg at berolige barnet og lad være med at tænde særlig meget lys. Det hjælper ikke at holde et nyfødt barn vågent om dagen for at få det til at sove om natten. Tværtimod. Et overtræt spædbarn kan have meget svært ved at falde i søvn overhovedet. Men man kan godt forsøge at larme lidt, hvis man synes det er tid, til at barnet skal vågne for at blive ammet. Eller lade være med at holde barnet sovende, hvis det i forvejen har sovet vældig meget.

 

Men generelt set skal spædbørn have lov til at sove, når de har brug for det. Det er fx en rigtig dårlig ide at forsøge, om man kan vække et sovende nyfødt barn, fordi barselsgæsterne gerne vil se barnet med åbne øjne. Man kan risikere at barnet bliver forstyrret i sin søvn.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk