Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Rygning

Tobaksrøg er skadeligt for børn. Er I rygere, så ryg kun udenfor fx på altanen eller bagtrappen. Luft også meget ud, fordi røgen sidder i jeres tøj osv., og det skader også. Det er desværre ikke nok at nøjes med at ryge under en tændt emhætte eller anden udsugning, for røgen breder sig alligevel i hjemmet. Sørg for at der aldrig ryges i de rum, hvor børnene sover eller skal opholde sig.

 

Tænk også på gæster, som kommer i jeres hjem, hvilke rygeregler du vil have. Hvilken dagpleje, du vælger, har også betydning. Vil du fx acceptere, at dagplejeren ryger i de rum, barnet skal opholde sig i? Og er det i orden, at barnet er sammen med dagplejeren, når hun ryger på legepladsen mv. Der er rygeregler på institutionsområdet, som gør, at børnene ikke kommer i kontakt med tobaksrøg, men dagplejeområdet er stadig en smule liberalt, så det er forældrenes ønsker og krav, der tæller.

 

Børn, der vokser op i røgfyldte miljøer, har flere infektionssygdomme i øre, næse, hals og lunger end børn, der vokser op i hjem uden tobaksrøg. Allergier og astma er også mere almindeligt blandt børn, der har forældre, som ryger, end hos børn af ikke-rygere. Rygning i nærheden af det spæde barn øger desuden risikoen for vuggedød.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk