Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Pylorusstenose

Pylorusstenose er en forsnævring af overgangsstedet mellem mavesækken og tolvfingertarmen. Lukkemusklen er forstørret, så mælken har svært ved at komme ud af mavesækken og ind i tolvfingertarmen.

Børn med pylorusstenose gylper voldsomt og får efterhånden opkastninger, som oftest står som en stråle ud af munden. Barnet er derfor sultent, men det kan ikke få mad nok. Det er væsentligt, at barnet behandles. Du skal derfor søge læge, som sandsynligvis vil indlægge barnet til nærmere undersøgelse. Her vil man undersøge barnets mave, sandsynligvis ved hjælp af ultralyd. Fastslås det, at barnet har en forsnævring, vil man med en lille operation gøre lukkemusklen mere slap og på den måde kurere barnet. Det er mest almindeligt hos drenge – cirka 3 børn pr. 1.000 børn har mavemundsforsnævring, som det også kaldes.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk