Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Øjenbetændelse

Øjenbetændelse skyldes virus eller bakterier. Den mest hyppige type af øjenbetændelse skyldes virusinfektion og kræver ikke medicinsk behandling.

Du kan bade øjnene med saltvand 0,9 % , som du kan købe på apoteket eller du kan selv fremstille det ved at koge 1 dl vand og tilsætte knapt 1 g salt i. Køl det af før du bruger det. Tag en vattot eller vatrondel og fugt med saltvandet. Vask inde fra næseroden og ud. Du skal kun tage et strøg med hver tot vådt vat eller vatrondel og smid den så væk. Vask hænderne bagefter. Øjenbetændelse er meget smitsom og breder sig hurtigt.

Hvis der er tale om en infektion med bakterier, kan det behandles med øjendråber eller øjensalve. En øjenbetændelse med bakterier kan du kende på, at barnets øje/øjne er røde, lysfølsomme, væsker med pus og er hævede. Så er det tid at gå til læge, så infektionen kan blive behandlet med medicin.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk