Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Negle

Nyfødte børn har helt bløde negle, men de kan alligevel godt kradse sig i ansigtet med dem.

Du skal ikke klippe barnets negle, før de er forhornede. Det kan du mærke ved, at de er blevet hårde. Hvis de bløde negle er meget lange og flosser, kan du nulre neglespidsen af, eller du kan lige så forsigtigt bide den flossede del af neglen af. Du skal endelig ikke begynde at give barnet handsker på for at forhindre, at hun eller han kradser sig. Det er vigtigt, at barnet kan ligge og bevæge sine hænder og fingre frit og fornemme hvordan det er at røre ved forskellige ting.

Når barnet får hårde negle, og du kan begynde at klippe dem, så brug en neglesaks med runde spidser specielt til børn. Klip neglene lige over. Du vil opdage, at fingerneglene vokser meget hurtigt, så du skal klippe tit. Tåneglene vokser knap så hurtigt.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk