Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Navngivning og dåb

I har pligt til at give barnet et navn, inden det bliver 6 måneder, ellers risikerer I at få en bøde. I kan give barnet et efternavn med bindestreg, hvis I har lyst fx Larsen-Jensen.

Der findes godkendte lister over for-og efternavne (se hjemmesiden www.familiestyrelsen.dk for flere oplysninger). Hvis et efternavn bæres af flere end 2.000 personer, kan det frit benyttes. Man kan gennem Danmarks Statistik undersøge, hvor mange der bærer det navn, man ønsker, og hvis det er færre end 2.000 kan man ansøge om at få navnet som efternavn. Der er link til Danmarks Statistiks hjemmeside fra Familiestyrelsen, så det er noget, du kan gøre fra din PC. Myndighederne kan også afslå et navn (fornavn som efternavn), hvis det er så specielt, at de mener, det vil komme barnet til skade. Der er lister over hvilke fornavne, man uden ansøgning kan give sit barn. Se www.dst.dk (Danmarks Statistik).

Det er kirkekontoret eller præsten, der skal have besked om navnet, også selv om I ikke vil have barnet døbt. Du kan se på www.sogn.dk, hvilket sogn I tilhører (morens bopælssogn). Ønsker I barnet døbt i Folkekirken, er det kirkekontoret (kordegnen) som kan hjælpe jer med det. Ønsker I barnet døbt i et anerkendt trossamfund, skal I henvende jer til præsten eller kordegnen i det trossamfund, I ønsker. Når I har givet barnet navn, modtager I en navne- eller dåbsattest, hvor CPR-nummeret også står på.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk