Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Meningitis

Meningitis er en betændelse i hjernehinden, der enten skyldes bakterier eller virus.

Sygdommen viser sig ved høj feber, påvirket almentilstand, hovedpine og for det meste stivhed i nakke og ryg, så børnene ikke kan bøje hagen ned til brystet. Meningitis er en meget alvorlig sygdom. Man vaccinerer nu mod den tidlige form for bakteriel meningitis, når barnet er 3, 5 og 12 måneder gammelt, (se også Vaccinationer), men virus-meningitis og andre sjældne typer af bakteriel meningitis vaccineres der ikke imod.

Spædbørn kan have diffuse og ukarakteristiske symptomer på sygdom. Selv et meget sygt spædbarn kan have ingen eller måske en meget lille temperaturforhøjelse, eller spædbarnet kan have lavere temperatur end normaltemperaturen. Derfor skal man altid kontakte sin læge, hvis man har et helt lille barn, som virker anderledes end ellers, især hvis det er slapt og passivt i forhold til, hvordan det plejer at være, eller hvis det græder hele tiden.

Har et sygt barn røde prikker på huden, pletter eller store røde plamager, hvor farven ikke forsvinder, når man presser et glas imod huden, er der grund til mistanke om den såkaldte smitsomme meningitis Hos spædbørn kan fontanellen føles spændt og være som en lille bule. Søg omgående lægehjælp.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk