Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Lungebetændelse

Helt nede i lungeblærerne kommer infektionen, når der er lungebetændelse på spil. Barnet har feber, hoste og ondt i brystet.

Lungebetændelse er en betændelsesreaktion helt nede i lungeblærerne og den kan forårsages af en lang række mikroorganismer såsom virus, bakterier, svampe og parasitter.
Halvdelen af lungebetændelserne skyldes bakterier og den hyppigste af disse hedder pneumococcer
Nu om dage vaccineres børn mod netop denne bakterie , men uanset dette er der stadig de andre mikroorganismer der kan give lungebetændelse.nemlig de mange virus. Virus lungebetændelse kan nemlig også give hoste og feber og vejrtrækningsproblemer
Den klassiske lungebetændelse starter pludseligt med feber, smerter i brystet og hoste. Hosten er i starten tør, men efterhånden hoster barnet materiale op fra lungerne. Dette er typisk gulligt. Vejrtrækningen er typisk hurtig og overfladisk. Og man kan se at barnet har ondt når det trækker vejret, og det har problemer med at få luft-man siger at næseborene vibrerer..

Har man små børn med feber og ovenstående symptomer skal man gå til læge og så kan lægen vurdere hvordan barnet skal behandles. Lægen kan også supplere undersøgelserne med en blodprøve i finger / øre/ hæl som er med til at stille den endelige diagnose.

Hvis barnet skal have penicillin skal man ikke forvente det hjælper inden for de første timer. Der kan let gå 1-2 døgn før det går fremad .I ventetiden må man lindre sit barns velbefindende og huske at barnet med høj feber ikke skal puttes i for meget tøj .Selv om vi som forældre har allermest lyst til at putte det syge barn godt ned under dynen skal det faktisk have taget dynen væk og i stedet blot ligge undre et lagen.Kølige  væsker er også vigtigt ,giv barnet det det kan lide og lad det i øvrigt spise det det har lyst til.
Barnet må komme i institution når det er feberfrit og har det godt.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk