Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kulde

Spæd- og småørn er følsomme overfor temperaturer fx kulde

Hvis dit spædbarn bliver for koldt, er det ubehageligt for barnet, og det bliver også mere sårbart over for infektioner. Varme fødder, hænder og ører er væsentligt. Du kan mærke bag i nakken og nedad ryggen eller på brystkassen, om dit barns temperatur er passende. Er det vådt og svedigt, så er det for varmt og skal have noget tøj af eller køligere luft. Er det køligt, skal det have mere tøj på eller i varmere omgivelser.

 

Børn må gerne komme ud og sove, selvom det er koldt. Vind kan nedsætte temperaturen yderligere (chillfaktoren), så det er væsentligt at sørge for, at der fx ikke kommer vind ind i barnevognen. Den skal også være godt isoleret fx med et lag aviser, så kulden ikke trænger ind udefra. Når det er tåge og meget fugtigt i vejret eller rimfrost, må du også overveje om temperaturen og klimaet er til, at dit barn er udenfor, når det sover. Måske kan du stille det under et halvtag. Hvis det fx lige har været syg eller er småsløj, må du også tage det ind i din vurdering.

 

Du skal også tænke på at beskytte babys sarte hud, når det er frostvejr. Det er godt at smøre kinderne med en vandfri creme (fedcreme). Det forebygger tre pletter på huden og røde exemagtige plamager på huden.

 

Sundhedsmyndighederne fraråder at børn sover udenfor, hvis temperaturen kommer ned under -10 grader. Myndighederne fraråder endvidere at børn sover under regnslag - i det tilfælde er det dog OK, hvis forældrene går med barne- eller klapvognen i regnen.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk