Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er 7-10 måneder gamle.

Det begynder med, at det lille barn løfter sig op på armene, når det er 4-5 måneder gammelt. Når det er lidt ældre, kommer det op på knæene (men får måske næsen i underlaget, hver gang det kommer op på hænder og knæ på én gang). Endelig lykkes det - op på alle fire, og barnet rokker frem og tilbage. Så forsøger det at komme fremad. Det er et vanskeligt koordineringsarbejde at få arme og ben til at arbejde sammen om at kravle. Mange børn "kravler baglæns" i begyndelsen, inden de rigtigt har fundet fidusen med at sætte venstre hånd og højre knæ frem på en gang, og højre hånd og venstre knæ.

Nogle børn "gumper" sig frem på numsen, og andre triller eller "krabber" sig frem. Nogle børn begynder at gå, før de har kravlet. Gå-børn kommer sædvanligvis også til at kravle. At barnet kommer igennem faserne: Trille, krybe, kravle og gå, anses for at gavne en harmonisk udvikling hos barnet - og barnet skal helst alle faserne igennem.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk