Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kønsorganer

Den nyfødte piges kønslæber kan virke store og opsvulmende den første tid efter fødslen. Den nyfødte drengs pung virker også stor, men svinder ind i den første tid efter fødslen. Det er helt normalt.

En nyfødt pige vil som regel have en klump hvidt fosterfedt siddende mellem kønslæberne. Den fjernes gradvist ved forsigtig vask gennem de første dage. Derefter åbner man forsigtigt kønslæberne og vasker blidt med vand, når man skifter barnet.

Små drenge skal også vaskes med vand omkring tissemanden. Når man vasker drengen, skal man være opmærksom på, at der ikke sidder rester af afføring i diverse rynker og folder under pungen. Den lille drengs forhud skal ikke trækkes tilbage. Det kan den, men man må helst ikke prøve på det, for det kan gøre ondt på barnet, hvis man prøver på det. Først i 5-6 års alderen skal forhuden kunne trækkes tilbage uden besvær. Lad drengen selv ordne det, når han er i den alder.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk