Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kolik

En del spædbørn får uforklarlige skrigeture fra de er 2-3 uger gamle. Det kalder man bredt for kolik, som betyder vanskeligheder ved "luftpassage i tarmene". Den medicinske definition på kolik er utrøstelig gråd, der optræder i de første tre levemåneder, varer mere end tre timer pr. dag og optræder mere end tre dage om ugen.

Der er dog masser af børn, som har hyppige og voldsomme skrigeture, og som man populært kalder kolikbørn, men rettere bør kalde Grædebørn. Der har gennem tiderne været mange teorier om, hvorfor nogle børn skriger sig gennem de første måneder af deres liv. Desværre er der endnu ikke videnskabelig set undersøgelser nok, der kan forklar hvad, der er baggrunden. Der er nogle få undersøgelser som viser, at kiropraktisk behandling kan hjælpe en del børn. Nogle forældre synes, at zoneterapi hjælper. Andre forældre føler sig hjulpet af Marte Meo-behandling.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk