Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kogtvandsklude

Kogtvandsklude er et gammelt, men meget effektivt, middel mod voldsomt bleudslæt. Her er opskriften på, hvordan du laver kogtvandskludene.

Man skal bruge et gammelt kasseret bomuldslagen (eller kasseret dyne/pudebetræk). Man klipper så 20 – 30 stykker lærred, der er så store at de rækker ca. 1 cm ud over det sårede eller røde område, der er på huden i bleområdet. Stykkerne af bomuldslærred kommes ned i en ren skål, gerne med låg på. Du kan koge klude til et døgn af gangen, når du opbevarer dem under låg og ved stuetemperatur. Man koger noget vand og hælder over lærredsstykkerne. Kludene skal køles af, så de er lunkne ved brug. Når man skifter barnet og har renset huden helt på numsen, kommes et opvrednet, men stadig fugtigt, stykke lærred direkte på huden. Bleen kommes uden på. Dette gentages ved hvert bleskift. Efter 1 – 2 døgn er numsen sædvanligvis fin og hel igen. En undtagelse er, hvis barnet har fået svamp (Se Trøske).

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk