Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hoste

Hoste kan vare længe. Men få din læge til at undersøge dit barn, hvis det varer ved.

Hoste er en beskyttelse af luftvejene og man hoster når luftvejene irriteres af forkølelse /influenza /l ungebetændelse eller hvis barnet indånder mados eller tobak. Når barnet hoster, kommer der slim op fra lungerne og luftrørene renses. Hoste er således udmærket og skal ikke dæmpes.

Hvis barnet hoster, har feber og vejrtrækningsproblemer skal man søge læge, men så længe barnet blot hoster, men i øvrigt leger og spiser og har det fint imellem hosteanfaldene, skal man blot væbne sig med tålmodighed.

Der er ikke noget der hedder kold lungebetændelse, men der er nogle former for lungebetændelse hvor temperaturen ikke bliver helt så høj som man ellers ser det. Et hostende feberfrit barn der har det godt, har altså ikke lungebetændelse.

Børn kan hoste i uger, og hvis det bliver et stort problem for barnets trivsel og nattesøvnen, kan man begynde at tænke på astmatisk bronchit som skyldes en overreaktion i lungerne, men som ikke nødvendigvis har noget med allergi at gøre

Så søg læge hvis dit hostende barn har det skidt har feber eller har hostet længe. Giv barnet almindelig mad og drikke og lad det endelig komme ud og lege.
Børn må ikke komme i institution hvis de er meget besværede af hosten eller kaster op under hosteanfaldet.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk