Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hofteskred

Kaldes også på latin hofteluxation. Det er væsentligt at opdage så tidligt som muligt, fordi her er behandlingen mindst indgribende for barnet.

Ved hofteskred forstås, at lårknoglens ledhoved ikke holdes stabilt på plads i ledskålen, men let kan gå af led. Uden behandling vil lidelsen betyde, at barnet får konstant hofteskred dvs. at hoften konstant vil gå ud af led, og dette kan senere udvikle sig til slidgigt i hoften.

I Danmark bliver alle nyfødte børns hofteled rutinemæssigt undersøgt for dette lige efter fødselstidspunktet. Det er en medfødt lidelse, og man kan ikke gøre noget inden fødslen for at forhindre det. Faktisk har 1-2 ud  1000 nyfødte behandlingskrævende hofteskred.
Det er meget forskelligt, hvor udtalt hofteskredet er,men alle børn med mistanke om hofteskred skal henvises til børneafdelingen så hofteleddet kan undersøges yderligere.
Nogle børn skal derefter blot følges, andre skal i en skinne og andre igen må gennem større indgreb med operation og gibs.Dette afhænger af sværhedsgraden og hvor tidligt det har været muligt at finde problemet.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk