Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Gylp

De fleste børn gylper, men de gør det mere eller mindre. Nogle børn gylper næsten ikke, mens andre gør det rigtig meget og rigtig længe.

Er dit barn lige blevet ammet eller har fået flaske, er det almindeligt, at det gylper. Det sker tit, når du får det til at bøvse efter det har spist. Mavesækken er fuld, og lukningen til spiserøret er ofte lidt slap hos spædbørn. Luften, som barnet kan have slugt under måltidet, bliver bøvset op, og lidt mælk slipper med ud - barnet gylper.

Mængden af gylp kan godt se voldsom ud. Men det er sjældent så meget, som det ser ud til (tænk på, hvis du vælter et halvt glas mælk ud på et bord, det ser ud af meget!). Tager dit barn på, og virker det tilfreds, er der ingen grund til bekymring over, at det gylper. Gylp af ammemælk lugter ikke af noget særligt, hvorimod gylp af modermælkserstatning lugter surt og ubehageligt. (se også Opkastning).

Hvis barnet gylper i store, nærmest eksplosive stråler efter hvert måltid og virker sultent efter måltidet, kan det dreje sig om mavemundsforsnævring. I sådanne tilfælde skal man kontakte en læge hurtigt, for barnet får ikke næring og væske nok. Mavemundsforsnævring kan behandles med en lille operation.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk