Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Forstoppelse

Ved forstoppelse har barnet svært ved at komme af med afføringen - presser og presser, og når afføringen endelig er kommet, så er den meget fast og måske knoldet.

Det vigtigste er at sørge for, at barnet får rigeligt med væske. Bliver det ammet, så am, så snart barnet har lyst til det, og er det slut med amningen, eller er barnet så gammelt, at det drikker af kop, så tilbyd barnet masser at drikke mange gange om dagen. Sørg også for, at barnet bevæger sig, leg for eksempel "cykle op ad bakke", når det får skiftet bleen, og leg på et tæppe på gulvet, så barnet får rørt sig. Bevægelse kan sætte tarmbevægelserne i gang, så afføringen kommer.

 

Er dit barn gammelt nok til at spise skemad, er det vigtigt, at grød og vælling bliver kogt tilstrækkeligt, og at barnet bliver tilbudt væske fx vand ud over ammemælk eller modermælkserstatning. Sveskemos, figenmos eller havregrød med kogt æblemos kan sætte skred i sagerne.

 

Har dit barn tit forstoppelse, så snak med sundhedsplejersken eller den praktiserende læge om, hvad årsagen kan være. Du kan i samråd med sundhedsplejersken eller lægen give laktulose med en ske (købes på apoteket og virker let afførende).

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk