Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Forhudsforsnævring

Forhudsforsnævring kan behandles med creme. Hvis dette ikke hjælper skal drengen opereres.

Hos små drenge sidder forhuden klistret fat på hovedet af penis. Forhuden kan altså ikke trækkes tilbage, og det skal man slet ikke forsøge sig på. Den tut der sidder yderst er den der fjernes når man omskærer nyfødte drenge.

I løbet af de første leveår begynder forhudens sammenvoksning med penishovedet at forsvinde og når drengen er 4-6 år bør forhuden kunne trækkes tilbage så der kan skylles inde bag, når han er i bad.
Hvis forhuden er løsnet, men ikke kan trækkes tilbage kan der komme lidt snask inde under forhuden. Dette kan irritere penishovedet og drengen kan få smerter og det gør ondt når han tisser.
Hvis der er synlig irritation med rødme og eventuelt lidt betændelse kan far/ mor skylle med en sprøjte uden nål, brug lunkent vandog skyl op under forhuden. Man kan ikke lave ulykker.

Hvis forhuden bliver ved med at være stram kan man forsøge noget specielt creme som skal smøres på selve forhuden, dette er receptpligtigt og forældre skal vejledes hos lægen. Hvis dette creme heller ikke hjælper skal drengen opereres.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk