Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Flyverdragt - valg af

Det er godt at vælge en flyverdragt, som barnet kan bevæge sig i. Den skal være isolerende, og alligevel i et materiale, der tillader, at huden kan ånde, og at eventuel sved kan afdampe.
  • Tag dit barn med ud for at prøve det nye overtøj. Der skal være bevægelsesfrihed for barnet og flyverdragten skal ikke være tung men blød og let.
  •  Overvej om flyverdragten har  justeringsmuligheder, En to-delt flyverdragt skal have solide skulderstropper - så barnet ikke "skiller påmidten".
  • En elastik i taljen forhindrer at dragten "falder ned", når barnet leger. Og den kan også betyde at heldragten kan holde en smule længere, da elastikken gør at dragten kan "pose lidt" i starten.
  • Lynlåse og trykknapper må ikke blive kolde (hvis de er af metal), og demå ikke indskrænke fri bevægelse. En lang lynlås gør det let for barnet at få flyverdragten af og på. Velcro er en god løsning, når der er justeringsmulighed fx i hætten. I øvrigt må ætten ikke forhindre udsyn, og den skal kunne tages af.
  • I bleregionen kan polstring virke som en isolerende stødpude.
  • Foret skal være glat, så det nedsætter friktionen mellem de forskellige stoftyper, det giver god bevægelighed for barnet. Foret skal gå tilstrækkeligt op i arme og ben, så det er med til at isoleremod kulden.
  • Se efterat stikninger og syninger ikke genererpåindersiden af dragten og at sømme, der skal stå for meget slid, de er solide og dobbelte (i benene fx).
  • Dragten skal kunne tåle tørreskab, og tørretumbling ved lav varme, så det ikke er noget problem at hænge den i institutionens varmeskab eller smide den i tørretumbleren hjemme.

Godt at huske!

  • Du skal vaske flyverdragten, inden dit barn skal bruge den første gang. Husk navn i flyverdragten også i de aftagelige dele.
  • Når flyverdragten skalvaskes er det godt at vende vrangen ud, det forlængerdragtens levetid. Og så skal du undgå skyllemiddel, det kan nedsætte virkningen af stoffets overfledebehandling.

Kilde TÆNK & TEST 2011.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk