Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Feberkramper

Det kan være en rigtig voldsom oplevelse, hvis ens barn får feberkramper. Det er godt at være forberedt fx kan du læse lidt om feberkramper her.

I sjældne tilfælde kan feber udløse kramper, det kan være meget skræmmende for forældre at se på, men det skader ikke barnet.

 

Barnet mister bevidstheden, spænder måske i kroppen eller bliver slapt. Arme og ben bevæger sig i ryk og barnet kan vende det ” hvide ud af øjnene”. Det er typisk hos mindre børn mellem 1 og 3 år, og kramperne kan starte allerede ved en temperatur på 38,5.


Når krampeanfaldet er overstået, efter få minutter, falder barnet i søvn. Under anfaldet skal man så vidt muligt bevare roen, læg barnet på siden, men forsøg ikke at stikke noget i munden på barnet. Efter anfaldet skal barnet have fjernet dynen og blot ligge under et lagen for at nedsætte kropstemperaturen.

 

Ring til egen læge eller lægevagt når anfaldet er overstået, - eller ring 112, hvis kramperne ikke ophører indenfor få minutter. Er det første gang barnet har krampeanfald, skal barnet indlægges til nærmere undersøgelse.  

 

4 ud af 10 børn vil få mere end et feberkrampeanfald, så det er en god ide at holde det febervarme barn i et køligt rum - blot under et lagen og uden for meget tøj. Giv barnet godt med væske.

 

Via din læge kan du få medicin der kan stoppe eventuelle nye feberkrampeanfald, men som skrevet er det altså kun knap halvdelen der får endnu et anfald. Kun ganske få af de børn, der har haft feberkramper, vil senere udvikle epilepsi (3 %)

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk