Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Feber

Når kropstemperaturen kommer over 37,5 grader, kalder man det feber.

Feber er et led i kroppens naturlige bekæmpelse af infektioner og udtryk for, at kroppen forsøger at bekæmpe bakterier eller virus.

 

Feber skal altså opfattes som et signal om, at der er en infektion, men feberen i sig selv er ikke noget faresignal.

 

Selv ved helt ufarlige infektionssygdomme kan børn få meget høj feber. Det er derfor i høj grad barnets tilstand og adfærd, der afgør, om der er grund til bekymring - altså om barnet virker slapt, passivt, smerteplaget, eller om det er kvikt og aktivt trods feberen.

 

Den normale kropstemperatur er 36 til 37,5 grader, men børns temperatur kan under aktiv leg stige til 38 grader, uden de er syge. Når de så har hvilet sig lidt, så falder temperaturen helt automatisk.

 

Børn med feber skal være i kølige omgivelser og let påklædte fx blot bodystocking og sokker. Evt. skal du nøjes med kun at give dit barn ble/underbukser på.  Og så skal dit barn have rigeligt at drikke. Spædbørn under et år skal altid ses af en læge, hvis de har temperaturforhøjelse i mere end et døgn.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk