Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Diarré

Diarré er en ændring af afføringens konsistens, så den bliver mere løs, eventuelt vandtynd, og den er oftest ildelugtende. Samtidig bliver antallet af afføringer langt hyppigere.

De fleste former for diarré er akutte og skyldes betændelse i mave-tarmkanalen med virus eller bakterier. Diarré går hyppigt over af sig selv i løbet af et par dage.

Især hos spædbørn kan der være fare for udtørring på grund af et stort væsketab. Virker et barn med diarré slapt eller sygt, eller går tilfældet ikke i ro i løbet af et døgn, bør du søge råd hos den praktiserende læge eller sundhedsplejersken.

Et barn, der har diarré, skal have rigeligt at drikke. Ammer du, så lad spædbarnet fortsætte med at die. Barnet må også gerne fortsætte med at spise, når det har lyst.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk