Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Calmettevaccination - FORSØG

For tiden er der et interessant forsøg med calmettevaccination af nyfødte i gang ved 3 sygehuse. Her er lidt info

Forsøg med calmettevaccination
BCG-vaccinen mod tuberkulose, også kaldet Calmette, er en af de længst kendte og mest anvendte  vacciner i verden. Studier i U-lande viser, at Calmette-vaccinen har en positiv effekt på immunforsvaret, så vaccinerede børn bliver mindre syge og endda har bedre chance for at overleve. Derfor undersøges det ved Calmette-studiet, om Calmette-vaccination også har en gavnlig effekt blandt danske børn. Forskerne mener, at den kan beskytte mod børneinfektioner og de udbredte allergiske sygdomme, astma og eksem.

 

Hvem kan være med i forsøget?
Nogle familier tilknyttet fødeafdelingerne ved Hvidovre hospital, Kolding sygehus og Rigshospitalet vil få tilbud om at deltage i forsøget.

 

Formål med forsøget
Formålet med forsøget er at undersøge, om børn, der har fået Calmette-vaccinen kort efter fødslen, bliver mindre syge, får mindre allergi, mindre risiko for hospitalsindlæggelse og sjældnere får behov for medicin end børn, der ikke bliver vaccineret med Calmette lige efter fødslen. For at få sikre resultater er det nødvendigt, at 4300 børn deltager. Halvdelen af børnene vil efter lodtrækning blive vaccineret inden for en uge efter fødslen, og den anden halvdel vil ikke blive vaccineret. Alle børn, der indgår i forsøget, vil blive fulgt i op til 2 år efter fødslen.

 

Sådan kommer man med i forsøget
Som kommende forældre, der tilbydes at være med, bliver man inviteret til at deltage pr. brev. Nogle uger efter man har fået brev, bliver man ringet op og får tilbudt mere information om forsøget og mulighed for at stille spørgsmål til forsøget.

 

Det er altid frivilligt at deltage i videnskabelige forsøg. Og det er rigtig godt at stille spørgsmål til forsøget, indtil du har afklaret, om du har lyst til, at dit barn deltager, eller om du hellere vil takke nej.

Se mere om Calmette-forsøget via linket her.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk