Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Brok

For det meste forsvinder brok hos små børn af sig selv, det er sjældent, man er nødt til at operere.

Brok er langt hyppigere hos drenge end hos piger. Det viser sig som regel ved en frembuling i den ene lyske (lyskebrok), ved navlen (for begge køn) eller for drenge som (vandbrok) ved den ene testikel. Man kan mærke en åbning, hvor indholdet kan pose sig ud igennem. Brokken behøver ikke altid være synlig.

Brok kan provokeres frem ved gråd, eller når barnet presser i forbindelse med afføring. Indholdet i brokket skal kunne trykkes let på plads igen. Hvis det kommer i klemme eller sætter sig fast, får barnet stærke smerter og skriger højt. Bulen bliver øm, fast eller hård og kan blive blålig i farven. Har barnet de symptomer, skal det i behandling så hurtigt som muligt. Der vil ofte blive tale om en operation, hvor man presser indholdet på plads og sørger for at hullet i den såkaldte broksæk bliver lukket.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk