Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Boelprøven

Når barnet er mellem syv og ti måneder gammelt, vil sundhedsplejersken måske komme og udføre den såkaldte Boelprøve for at vurdere barnets reaktioner.

Ud over sin erfaring og viden om små børn benytter sundhedsplejersken nogle remedier til undersøgelsen: En aflang, rød og blank pind, to små sølvklokker og to små sølvbjælder fastgjort på fingerringe samt en snurre i sølv bestående af to ringe, hvor den ene ring kan dreje rundt inden i den anden, når man skubber til den. Sundhedsplejersken bruger en lygte til at afgøre om barnet skeler.
 
Boelprøven er en såkaldt grovmasket test, og hvis sundhedsplejersken synes, at barnet for eksempel ikke er helt sikkert i at vende sig efter en lyd, laver hun en aftale om at komme igen en anden dag og gentage testen. Hvis hun stadig er i tvivl om barnets udvikling, vil hun henvise til andre fagpersoner, som vil undersøge og eventuelt behandle barnet. Det er væsentligt, at barnet er veloplagt og rask, når testen skal tages. Ny forskning tyder på at testen er velegnet til at finde børn under et år med særlige vanskeligheder.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk