Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Afvænning afra sut

Sutten har sandsynligvis forskellige funktioner for barnet. Den trøster, og den giver tryghed. Hvis barnet har sutten meget i munden, kan den også være med til at gøre barnet passivt, fx at det ikke pludrer så meget.

Sutten er bedst at bruge, når barnet er ked af det. Har barnet vænnet sig til at skulle have sutten, når det skal sove, og mens det sover, kan den godt være med til at gøre barnets søvn urolig. Når sutten er væk fra munden, vågner barnet og kan ikke falde i søvn igen, før sutten er i munden. Sutter barnet på finger, kan det altid finde "sin sut". Det er også barnet, der bestemmer, hvornår fingeren skal i munden. Derfor er det meget sværere at vænne barnet af med at sutte på finger, end det er at vænne det af med at bruge sut. Afvænning fra sut er næsten altid forbundet med, at barnet bliver ked af det og savner sutten.

Plads til forskellighed, god tid og en rolig periode, det er alfa og omega, når I vil finde det rette tidspunkt for "Slut med sut". Derfor kan en ferie eller evt.  en week-end være et godt tidspunkt.

  • Dit barn kan godt! – I skal med sikker overbevisning vise jeres barn, at I stoler fuldt og fast på, at det kan gennemføre at holde op med at bruge sut. Og at I støtter det 100 % i det.
  • Få barnet med på ideen. Ved at forberede barnet og gøre klart at ”Nu vil vi gerne have, at du sover uden sut og…..”… skal den på suttetræet? Fortæl barnet hvad der skal ske. I kan også med fordel lade barnet være med til at udforme, hvor den sidste sut skal hen.
  • Sammenhæng i barnets liv - Daginstitution, bedsteforældre og andre væsentlige personer hjælper også med.
  • Barnet er med - når sidste sut skal væk – Det er barnet som putter sutten i konvolutten og i postkassen, hen til fætter BR eller på suttetræet. Så ved barnet med sikkerhed, hvad der er sket.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk