Tema om Familie
Tema om Familie
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Ildebrand kan næsten altid forebygges

Hvert år er der ildebrand i ca. 25.000 danske hjem. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan du sikrer din familie og din bolig mod ildebrand. Cirka 80 mennesker dør hvert år på grund af brand. Nogle af dem er børn.

Juletid er hygge og levende lys. Juledekorationer og fyrværkeri er traditionsrige remedier, som øger brandfaren i hjemmet betydeligt. Og så ligger der måske lige en pakke tændstikker, som en lille nysgerrig pige eller dreng skal afprøve i et ubevogtet øjeblik.

Styrk brandsikkerheden

  • Røgalarmer hører til i alle soverum, og de skal tjekkes med jævne mellemrum, så du ved, de virker.
  • Juletræ og juledekorationer er flotte, men med en spand vand eller en blomsterforstøver indenfor rækkevidde, så har du altid hjælp lige ved hånden, hvis der uventet går ild i træ eller dekoration.
  • Når du bruger stearianlys, så er det klogt, at én har ansvaret for at slukke dem, så de bliver slukket. når I er færdige med at hygge jer.
  • Det er godt at have styr på flugtveje i etagebyggeri - hvor er brandtrappen eller andre hjælpemidler, du og dine børn har brug for, hvis uheldet er ude? En velfungerende pulverslukker kan også være til stor nytte.
  • Det er væsentligt at børn har respekt for ilden. De skal lære, det er meget farligt og noget, de skal holde sig langt væk fra. I øvrigt er tændstikker, lightere og andre brændbare materialer noget, som voksne skal sørge for er langt uden for børnenes rækkevidde.

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Det sker desværre

Hvert år er der historier om juledekorationer, der bliver glemt et øjeblik, og tørre juletræer, der går op i voldsomme brande som følge af jul og nytår. Heldigvis er det oftest udelukkende materiel skade, der er konsekvenserne af en brand. Og det kan jo være alvorligt nok, hvis alt i hjemmet fra møbler, indhold i skabe og skuffer til familiebilleder og PC'ere blev flammernes bytte. Men det allerværste, at nogle mennesker brænder inde og mister livet, sker hvert år. Og det er også en væsentlig dødsårsag for børn.

  

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk