Tema om Familie
Tema om Familie
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Computeren går på ferie...

Det teknologiske fix i form af Pad, computerspil og film kan give en hel anden ferietur - ikke bare for den enkelte, men for jer som familie.

Se lige billedet af en tur for jeres indre blik - far mor og to børn på vej mod De franske alper... Fars og mors smartphones ringer hyppigt. Der bliver snakket med arbejdet flere gange om et problem, der netop er opstået (far) og med mormor samt veninden, der lige er blevet skilt (mor). Og der bliver slået op på nettet, når det lige er godt med en hjælpende elektronisk hånd under turen.  På bagsædet sidder to børn - den ene spiller et nyt spil indkøbt til turen (der er flere på lager), og den anden ser en film på sin nye device og er måske mest på de sociale medier, du ved det faktisk ikke helt. Turen er ganske gnidningsfri. Hver passer sit, og der er ingen sure miner. 

 

Det kan sagtens være en god tur på denne måde. Det giver ro på bagsmækken. Men så roligt skal der vel ikke være - hele tiden?

Hvilken rolle skal jeres sædvanlige teknologiske støttepiller have på jeres ferie?

Samrtphone, Pad's, computer og ungernes teknologiske legetøj fejler ikke noget i sig selv. Men det kan godt være, at de kommer til at stjæle nogle af udsigterne, indsigterne og oplevelserne ...

 

Det kan være sjovt at se en film, være i kontakt med vennerne, se film på Youtube eller lytte til musik og/eller lydfilshistorier, hvis man kører på en monotom og kedelig motorvej ned gennem Tyskland. Men hvis bilturen gennem Europa bliver udelukkende film, lyd i ørerne, kontakt med verdenen og vennerne derhjemme og leg med elektroniske spil, så går I og ungerne måske glip af noget? 

 

Det var bare det, jeg lige ville sige. God ferie!

 

PS. Vi har gode ideer til aktiviteter under turen. Vibeke Samberg har skrevet.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk