Tema om Familie
Tema om Familie
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Biltur med børn på bagsædet - Mr. Magic er din ven.

Har I planlagt en ferie, hvor I vil køre meget i bil, så er det en super idé, at have forberedt noget underholdning på vejen. Indret bilens handskerum til en magisk box, hvorfra du kan hente inspiration til en leg, når I keder jer og turen føles lang.

Mr. magic...

Forbered nogle forskellige gættelege og skriv hver leg ned på et postkort, som opbevares i handskerummet. Når I får brug for det, så trækker i et postkort fra handskerummet. På postkortet kan der fx stå ”Se på første bogstav på nummerpladen på bilen der kører foran. Nævn 10 ting der starter på samme bogstav.”  Afhængigt af hvor store børnene er, kan gættelegen gøres lettere eller sværere.

Hvis jeg var….så ville jeg…

En anden underholdende bagsædeleg er, ”Hvis jeg var…, så ville jeg…” Og så er det op til hver enkelt passager i bilen, at gøre sætningen komplet ved at fylde de manglende gloser ind. Mindre børn kan man hjælpe på vej, ved at fylde ord på første del af sætningen fx: ”Hvis jeg var en gammel mand, så ville jeg …..”  Det er en leg, hvor der er mulighed for at få mange sjove og underholdende historier fra dine børn.

 

Tips og tricks til turen...

  • Lav din bils handskerum om til en ”magisk box”.
  • Du kan allerede nu samle på ideér til underholdning på turen.
  • Når du får en idé, så notér den straks på et postkort (mens du stadig kan huske din gode idé).
  • Du kan også samle postkort – 2 af hver, til vendespil på bagsædet.
  • Lad indimellem børnene ”bestemme” ruten.

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Lad historien gå videre.

En anden måde at få gang i historier på er, at du selv starter en fantasihistorie. Du begynder historien, evt. fra stikord fra et postkort, og det må gerne være en spændende historie. Når du har fortalt en god indledning til en historie, så siger du: ”Lad historien gå videre,” – og en af de andre passagerer må fortsætte historien. Når han så ikke vil fortælle mere, så siger han ” Lad historien gå videre,”  og sådan kan I fortsætte, til historien bliver færdig.

Syng nogle sange.

Det kan være et godt afbræk at synge nogle sange. Medbring evt. en sangbog med en masse gode sange, som både børn og voksne holder af at synge. Tit går sangen i stå, fordi man ikke kan huske teksten, og derfor er en medbragt sangbog en rigtig god idé.

Gæt et/en… (dyr, maskine, land, frugt oma.)

Først skal der udpeges en, der skal ”være den” i første runde. Den udvalgte tænker på en ting af den slags, I har valgt – og vedkommende siger fx: Det er et dyr med pels på, det lever i skoven. Eller lettere ting – det er en frugt, den er orange, og den skal skrælles, før man kan spise den. Så skal de andre gætte (evt. efter tur), og den, som har gættet rigtigt, får lov at ”være den” i næste omgang.

 

Læs vores "Køretips"...

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk