Tema om Familie
Tema om Familie
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Biltur med børn på bagsædet - gode køretips...

Er du chauffør, eller er I nogle stykker om det, så er det klogt at tænke lidt over kørestilen. Udgangspunktet er altid børnenes alder, modenhed, behov - og hvis I har flere børn på bagsædet - hvordan de har det sammen.

Ud af autostolen.


Jo mindre de børn, du har med i bilen, er, jo oftere og mere regelmæssigt er det klogt at holde pauser på turen. Det gør, at du skal beregne, at turen tager lidt længere tid, end du måske er vant til. Når I holder pauser, så kan de store passagerer komme ud af bilen og få strakt benene, mens de små passagerer skal ud af autostolen, så de kan få strakt ryggen.

Kør væk fra motorvejen.

Ofte køres lange stræk på motorvejen, fordi vi vil hurtigt frem, men det kan være meget afstressende både for chauffør og passagerer at tage en afstikker fra motorvejen. Som en del af en leg kan I aftale, at I fx tager den første afkørsel på motorvejen, når klokken er 2 og så finder I den nærmeste iskiosk og holder en pause. Eller kør efter den nærmeste by, find en legeplads og hold en pause her, imens børnene får ”brændt noget krudt af”. Det giver også den bonusgevinst, at man som regel får en snak med lokale børn/forældre, der bruger legepladsen, og dit barn er en fantastisk ambassadør i forhold til at få kontakt til ”de indfødte”.

Når de mindste skal have en lur.

Måske trænger de voksne også lige til en lille "morfar", mens ungerne sover middagssøvn. En grøftekant og et tæppe kan i den forbindelse være herlig. Og det kan være, at ungerne sover bedre i den friske luft, hvis I altså er kørt lidt væk fra motorvejene. En hel del skænderier og "bøvl" kommer jo ofte, når både børn og voksne er trætte. Så selvfølgelig tager det tid med en lille lur, men det kan være lige netop det, der gør, at turen bliver hyggelig.

 

Få flere ideer til underholdning under turen... 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk