Tema om Familie
Tema om Familie
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vent med at fortælle jeres barn, at I skal flytte til udlandet

Det er svært at give råd om, hvornår I skal fortælle jeres barn om beslutningen om at flytte til udlandet… men træk det så lang tid som muligt!

I skal for barnets skyld overveje, hvor mange i barnets nære miljø, I vælger at fortælle, at I skal rejse. Hvis pædagogerne ved det, så ved de andre forældre i børnehaven det også snart, og så kommer de løbende og siger ”Guuuuud, skal I flytte til Chicago!”

 

I skal selvfølgelig fortælle familie og nære venner om det, men sig evt. til dem, at I ikke har fortalt jeres børn det endnu, og at de derfor godt må holde deres tanker om flytningen for sig selv, når børnene er til stede. Og vent med at fortælle pædagoger, naboer osv. om det, til børnene selv har fået det at vide. Det skal være jer, der fortæller dem det – ikke naboen!

Hvornår er det rigtige tidspunkt?

Det vil være forskelligt fra familie til familie, hvornår det er mest rigtigt at fortælle børnene om beslutningen. Når forberedelserne er ved at være så anmassende, at man evt. skal til at komme med små løgne for ikke at røbe beslutningen, ja, så er det i hvert fald på tide. Måske føler du også selv, at det er ved at være akavet ikke at fortælle noget. Men overvej altid en ekstra gang, om barnet virkelig har behov for at få det at vide, eller om behovet måske i virkeligheden mere er dit!

Kat, køjeseng og cirkus

Når I så vælger at sige det, så er det vigtigt at tænke ”what’s in it for me?” set fra barnets synsvinkel. I vores tilfælde var det oplysningen om, at vi kom til at bo lige ved siden af en swimmingpool, og at de havde rigtig gode is, der fik informationen om et års ophold i Damaskus til at glide ned. Må de få en kat? Skal de ud af tremmesengen og op i den køjeseng, de så inderligt har ønsket sig? Eller ved I, at der er et fantastisk cirkus i byen? Det er jo det, der er interessant for barnet.

 

To børn i sofa

 Det er trist at skulle skilles fra sine venner, men børn finder heldigvis meget hurtigt nogle nye.

Nej, Carl og Anna skal ikke med!

Der er stor forskel på, hvor meget små børn er knyttet til deres venner. Jo, større de er, jo større er tilknytningen normalt. Det kan være rigtig sørgeligt at skulle skilles fra gode venner. Husk at tage fotos med af vennerne, så I kan kigge på dem og snakke om dem, mens I er væk. Det er også en god ide at lave en lille A4-plakat med et billede af dit barn, hvor barnet evt. har tegnet, og I sammen har skrevet den nye adresse, mail-adresse og telefonnummer ned, og lade barnet give det til vennerne. Og når I så først er kommet af sted, så hjælp barnet med at få skrevet postkort og breve hjem til vennerne, så ”linjen bliver holdt varm”.

 

Hvordan du tager afsæt i dit barns behov, kan du se mere om..

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk