Tema om Familie
Tema om Familie
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Skal vi gifte os?

Vi venter barn - skal vi gifte os?

Det er i hvert fald en enkel løsning, hvis I gerne vil sikre jer selv og barnet bedst muligt, hvis det utænkelige skulle ske; at én af jer dør i utide.

 

Hvis I ikke er gift, arver jeres barn hele formuen, når én af jer dør, og den anden forælder arver ikke noget. Hvis barnet er under 18 år, skal arven efter den døde forælder båndlægges i en godkendt forvaltningsafdeling, indtil barnet er blevet myndigt, og det kan have alvorlige økonomiske konsekvenser for den efterladte forælder.

 

Ægteskabet i det danske retssystem er en standardløsning for de juridiske og økonomiske forhold i familielivet, som mange mennesker finder rimelig og retfærdig. Men der er selvfølgelig også andre løsningsmodeller.

 

Fordele ved giftermål eller registreret partnerskab 

 

Hvis I er gift, arver den efterlevende ægtefælle en del af formuen, og han eller hun kan sidde i uskiftet bo med jeres fælles børn.

 

Ægtemanden bliver automatisk anset for at være far til barnet, og registreringen af faderskabet sker i forbindelse med fødslen. I har automatisk fælles forældremyndighed og dermed de samme pligter og rettigheder til at deltage i barnets opvækst og opdragelse.

 

Det koster ikke noget at blive gift – medmindre man vil holde fest og købe nyt tøj, og det vil mange jo gerne.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Man kan sikre sig uden at være gift 

 

For nogen mennesker er et bryllup forbundet med romantik, hengivenhed, fest og store følelser, og de synes, at det virker forkert at gifte sig for at sikre hinanden og barnet. Der er i dag ca. 300.000 par, der lever sammen uden at være gift, og der er mindst 100.000 børn i disse samlivsforhold. Også disse familier kan sikre sig juridisk og økonomisk.

 

Det oplagte i forbindelse med graviditet og fødsel er at få lavet et ”udvidet samlevertestamente”, som giver de samlevende forældre arveret efter hinanden. Men I kan ikke skrive i et samlevertestamente, at der skal være fælleseje og mulighed for at sidde i uskiftet bo med fællesbørn. 

 

 Alligevel får den efterlevende forælder bedre mulighed for at holde hjemmet samlet efter et eventuelt dødsfald, hvis I laver et udvidet samlevertestamente.

 

Der er en del betingelser, som skal være opfyldt for at et udvidet samlevertestamente kan blive gyldigt, blandt andet skal I leve sammen på fælles bopæl på det tidspunkt, hvor den første af jer afgår ved døden.

 

Forældre, der ikke er gift, har fælles forældremyndighed, hvis de er enige om det, eller hvis de har afgivet en erklæring om, at de sammen vil varetage omsorgen og ansvaret for barnet.

 

www.borger.dk

 
Læs mere om
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk