Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sådan valgte vi at amme

Når man skal amme to på én gang, kan man vælge flere modeller. Vi valgte en, der er temmelig besværlig, men som, vi synes, var det hele værd.

Amning af mine tvillinger… på den ene side ligger det temmelig langt væk og på den anden side føles det, som det var i går. Jeg husker tydeligt, hvordan det hele rent praktisk forløb, men jeg kan faktisk ikke huske, hvorfor vi lige præcis valgte den model, vi valgte. Jeg har bladret i en mappe, hvor jeg skriver lidt om mine børn, men kan ikke finde svar på mit spørgsmål. ”Det var jo bare fordi, vi ikke var sikre på, at de fik nok at spise…” lød kommentaren fra min mand, Tommy. Og ja, det var det jo!

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Jeg følte mig nøgen og udsat

Det er en meget overvældende situation, at skulle amme to på én gang. Man sidder næsten helt nøgen. Sådan følte jeg det i hvert fald. Og selvom jeg også var utrolig stolt over situationen, så følte jeg mig meget udsat. Og så det at skulle sidde, faktisk endnu mere nøgen, bagefter … det var ikke fedt. Jeg er ikke specielt blufærdig, men den situation gjorde mig meget blufærdig. Når man så oven i det at føle sig nøgen får nogle store sugekopper godt fastgjort til sine brystvorter (de hiiiver, så brystvorterne bliver lange i en grad, jeg troede, var umulig), så er det nok uundgåeligt at føle sig en smule malplaceret.

Men det var det værd! Ved at give tvillingerne ”eftermad” af flaske, vidste jeg, at de små fik nok, og at de fik min mælk… Min! Det, synes jeg, var lidt af en bedrift, og det gjorde mig enormt stolt. Jeg følte mig i den grad som Moder Jord, og fik rigtig mange skulderklap og kommentarer fra folk, der var imponerede. Det var utrolig dejligt.

Bryst og flaske

Men altså… dyb indånding… forklaring: selvom mine små basser vejede ca. 3000 g begge to, var de lidt sløve i betrækket. Når de tog fat, var det ikke ret længe. De faldt hurtigt i søvn, så en jordemoder foreslog, at vi startede med fem minutter ved brysterne og derefter bruge en såkaldt malkemaskine. Så sådan blev det. I starten fem minutter ved bryst og ti minutter med maskinen, hvorefter længden på begge ”remedier” blev sat op - lige så stille. Efterhånden som de blev større, fik de flere kræfter og kunne dermed holde sig vågne længere.

 

At blive ammet er en hård beskæftigelse for sådan en lille ny baby, en flaske er meget nemmere at suge af og derfor ikke så energikrævende. Så ja, for at være sikre på, at de fik, hvad de havde brug for, fik de altså lidt ”eftermad”.

 

Læs om "Mælkemester Tommy" og hvordan amningen forløb med både flaske og bryst.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk