Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Når beskenden er: Der er to!

Hvordan reagerer man, når man til en helt rutinemæssig skanning får at vide, at der altså er ikke én, men to små liv i maven? Reaktionerne er lige så forskellige som mødrene og går fra rædsel til vild jubel. For sundhedsplejersken.dk’s tvillingemor Louise var den første tanke: Det er løgn!

Louise havde allerede Ellen på 2½, da hun blev gravid igen. ”Jeg var sindsyg træt! Meget mere træt end under første graviditet. Jeg kan huske, at jeg sad ret op og ned og faldt i søvn ved middagsbordet,” fortæller hun, der i dag er den glade mor til Ellen på 5 og Johanne og Emilia på 1½, ”men jeg tænkte, at sådan er det nok bare, når man er mor i forvejen”.

Svigermor drillede

Louises svigermor havde drillet hende med, at det nok var tvillinger, fordi der var tvillinger et sted i farfars familie, men det var ikke noget, Louise tog alvorligt. På svigermors fødselsdag skulle hun så skannes for første gang. Både Louises mor og hendes mand, Tommy, skulle med. Louise havde ikke taget svigermorens drillerier alvorligt, men et eller andet sted var der alligevel blevet sået et lille frø i hendes bevidsthed, og hun husker tydeligt, at det sidste hun sagde, inden hun gik ind i skanningsrummet var: ”Hvis farmor har ret, så skriger jeg!”

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Der er to! 

Hverken far eller mormor registrerede noget, men Louise så det med det samme… to små bankende hjerter! ”Det er løgn!” gentog hun så mange gange, at den noget stramme og ellers tavse jordemoder følte sig nødsaget til at bekræfte at ”Nej, det var altså rigtigt!”. Så kunne Tommy også se det, og let hjulpet fik mormor også øje på de to små hjerter.

 

Louise og Tommy skulle have tvillinger!

 

”Jeg havde sådan en mærkelig fornemmelse af, at det var skæbnesbestemt,” fortæller Louise, ”Jeg lå og tænkte: Hvem har valgt det for mig? Men virkeligheden gik ikke rigtig op for mig før en time senere, hvor jeg sad på en cafe med min mor. Pludselig begyndte jeg at tude. Alle mine forestillinger om min fremtid på barsel faldt sammen. Ellen havde været umulig at få til at sove, og havde desuden et voldsomt temperament, og derfor havde cafebesøg og anden hygge været nærmest umulig med hende. Jeg havde i mine tanker set mig selv sidde og drikke te på en cafe med min nye baby sovende i barnevognen udenfor. Hvad ville der ske nu? Det kunne jeg jo ikke med to babyer! Jeg følte, at gulvtæppet blev revet væk under fødderne på mig.”

Det er nemmere at forholde sig til det praktiske 

Og så begyndte hun ellers at tænke praktisk: de skulle have en vugge mere, der skulle indkøbes tvillingebarnevogn… og måske skulle de have en ny bil. At dømme efter sundhedsplejersken.dk’s lille rundspørge er det en meget naturlig reaktion på meldingen om, at der er tvillinger i vente. Det er svært at forholde sig til, at alle de tanker, man har gjort sig om graviditeten, fødslen og livet med den lille nye, pludselig bliver kasseret. Det er meget nemmere at forholde sig til vugger, barnevogne og biler.

 

Chokket over at skulle have tvillinger fortog sig i løbet af nogle uger. ”Jeg var ikke på noget tidspunkt ked af det. Tommy og jeg lå i sengen om aftenen og snakkede om, hvor heldige vi var, at få lov til at opleve det her. Tommy har altid gerne ville have tvillinger.”

 

Nu er Louise i fuld gang med den travle hverdag som tvillingemor. Der er ikke så meget tid til at stoppe op og reflektere, men der er en følelse, som er til stede hele tiden, og det er stolthed! ”Tænk, at jeg har kunnet lave to børn på én gang; føde dem og amme dem! Det er ikke Tommy, der har gjort det – det er mig!”.

Louises tvillinge-piger er enæggede og er født d. 05.06.09… på fars dag!

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk