Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Mæslinger i børnemodtagelsen....

Et barn under 2 år er blevet indlagt med mæslinger på et hospital i hovedstadsregionen i weekenden 7-8. februar 2015.

På vej mod en mæslingeepidemi?

 

Nye små og store patienter vil i de nærmeste uger afsløre, om vi har starten på et nyt mæslingeudbrud i Danmark.Pr. 24.2 2015 .er der registreret 2 tilfælde yderligere i Storkøbenhavn. 

 

Og for tiden er der igen debat om mæslingevaccination, og den kører i både USA og Europa og i Danmark, ovenpå igangværende udbrud af mæslinger. Det begyndte med et udbrud i december i Disneyland – Californien, og i januar 2015 var det Berlin, som indtil videre har haft 375 syge af mæslinger. Det er bare nogle få hundrede kilometer fra Danmark.

 

Den lave vaccinationstilslutning kan få konsekvenser
I Danmark har en del forældre valgt vaccinationer fra af forskellige grunde, og siden 1987 har vaccinedækningen aldrig været over 90 %. Hvis vaccinationen skal beskytte dem, der ikke er vaccineret, så skal man op på 95 % vaccinerede, Så vil sygdommen forsvinde, som det fx skete med kopper for en del år siden.

 

Den lave vaccinationsprocent betyder, at omkring hundrede tusinde ikke-vaccinerede voksne og børn i Danmark vil kunne smittes. Og er man voksen og får sygdommene vil en del blive så syge, at  indlæggelse på hospital (ca. 70 %) er nødvendigt, og det er særdeles ubehageligt.

Voksne kan også blive vaccineret

Er du ikke vaccineret i barndommen, er det ikke for sent. MFR-vaccine er gratis for unge under 18, men der er principielt ikke nogen øvre aldersgrænse for MFR-vaccination.

Man kan derfor også blive vaccineret som voksen, men så skal man selv betale for vaccinenationen.

Alle børn tilbydes vaccinationer med jævne mellemrum, den praktiserende læge vaccinerer.

  • Hvis du som forælder tilslutter dig vaccinationsprogrammet og dit barn følger programmet, er dit barn beskyttet mod mange sygdomme, som tidligere forårsagede alvorlig sygdom
  • Du kan sætte dig lidt ind i, hvilke sygdomme det handler om
  • Du eller dit barn kan bive vaccineret fx mod mæslinger når som helse, det virker med det samme!
  • Meld dig til Huskeren, så glemmer du ikke vaccinationerne.

30 % af de manglende vaccinationer skyldes forældres glemsomhed


Børnefamilier har travlt! En undersøgelse af vaccinationsdækning fra 2013 viste, at for 30 % af de børn, der ikke er vaccineret 5 år gamle med DiTeKiPol booster vaccination, skyldtes den manglende vaccinationstilslutning, at forældrene havde glemt det. !6 % af forældrene svarede, at deres barn ikke blev vaccineret, fordi de var imod vaccination.

 

Kilde:
SSI. Statens Seruminstitut 2013, 2014 og 2015.

Oktawia P. m.fl.: Validation of the 5-year tetanus, diphteria, pertusis and polio booster vaccination ind the Danish childhood vaccinationdatabase. Vaccine 2013.

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk