Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Mæslinger ovre for nu - 2013

I 2011 var der det største antal af mennesker med mæslinger i Danmark, nemlig knapt 100 syge. Også i 2013 ha der været tilfælde.

Udbruddet af mæslinger i Silkeborgområdet, som begyndte i uge 10 (marts 2013) anses nu for at være ovre. Der har været 14 tilfælde. Det seneste tilfælde kunne ikke viderebringe smitte efter den 30. april, og da der er ikke er registreret yderligere syge siden da, må udbruddet anses for overstået.

 

I hele Danmark er der i 2013 påvist i alt 17 tilfælde af mæslinger. På Silkeborg-egnen var det 6 skoleelever 7 – 12 år, som fik mæslinger. De tre havde fået én MFR-vaccination og resten var uvaccineret.

 

Kilde:

Epi-nyt – Statens Serum Institut uge 23 2013.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk