Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hormonforstyrrende stoffer i børnekosmetik

Forbrugerrådet Tænk har fundet 27 produkter til børn, som indeholder stoffer mistænkt for at være hormonforstyrrende

På en hurtig shoppetur fandt Forbrugerrådet Tænk kosmetik og plejeprodukter henvendt til børn, som indeholder et eller flere af 17stoffer, som EU mistænker for at være hormonforstyrrende.

 

Forbrugerrådet Tænks kampagne "Giftfri Barndom?"
I dag må produkter til børn godt indeholder stoffer, der er under mistanke for at være skadelige. Det vil Forbrugerrådet Tænk have ændret, derfor kører de en kampagne under navnet "Giftfri barndom?".
Ved hjælp af forbrugerne vil de lægge pres på politikerne, så der kan komme et forbud mod brugen af skadelige kemikalier i produkter til børn.

 

Børn bruger kosmetik fra 10-årsalderen

"Kosmetik og personlig pleje er en stor del af pigers liv allerede fra 10-årsalderen. Derfor synes vi, det er forkert at stoffer, der har vist hormonforstyrrende effekter i dyr, bliver brugt i kosmetik, som børn smører ind i huden," siger Claus Jørgensen, seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk. 

 

Kilde:

Tænk - Hjemmeside maj 2014

 

Meld produktet til Tænk

Vil du støtte Forbrugerrådet Tænk i deres kamp mod hormonkemien, så kan du printe EU's liste over de 17 mistænkte stoffer og tag et kig på dit barns kosmetik og  plejeprodukter. Finder du et eller flere af de mistænkte stoffer, så meld det til til Forbrugerrådet Tænk. De tager derefter kontakt til producenten for at få dem til at udfase de hormonforstyrrende stoffer.

 

EU's liste over 17 mistænkte stoffer (link til Forbrugerrådet Tænk)

 

Anmeld produkter med hormonforstyrrende stoffer (link til Forbrugerrådet Tænk)

 

 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk