Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Blefri zone - væk med natbleen, hvornår?

Det er ofte det sidste trin i blefri zone. Og det er individuelt, hvornår dit barn er fysiologisk modent til at slippe natbleen.

Hvornår er det tid?

 

Du kan se efter om dit barn vågner med en tør ble om morgenen. Dit barn er måske 3 år - eller 4 / 5 år. Det kan også være 6 år - og du venter stadig.  Bleen har ikke været nødvendig denne nat... De første gange kan det være et tilfælde. En enlig svale. Næste nat er bleen drivvåd igen. Så er det for tidligt.

 

Når der har været tørre bleer i 1-2 uger, hver nat. Så kan I prøve, om det er nu. Og bleerne kan jo heldigvis genbruges, så det gør jo ikke noget, at den tørre ble bare ligger parat til næste nat.

Hvad sker der?

Dit barn er parat til at undvære natbleen, når det er modent rent kropsligt. Blæren skal have kapacitet til at opsamle den urin, der er i løbet af natten. Og dit barn skal producere nogle hormoner om natten, der gør, at urinproduktionen bliver lidt mindre end om dagen, smart ikke? Men det sker først, når det er tid til, at det sker.

 

Det er ikke noget dit barn kan lære ad viljens vej. Det er jo helt automatisk, at man tisser om natten, når man er barn. Hvis det lader vente på sig med de tørre bleer, og dit barn er 5-6 år, så kan I forsøge at lade være med at give så meget væske efter aftensmaden. I kan også tage barnet op for at tisse, når I går i seng, for at se om det kan hjælpe på det. Men ofte er der ingen effekt af at barnet kommer op for at tisse.

Hvis dit barn tisser i sengen, når det er mere end 7 år.

Så er det en ide at tale med sundhedsplejersken på skolen. Hun kan råde og vejlede jer. Se mere i artiklen her.

 

KIlde:

2011. Sundhedsstyrelsens vejledning om sundhedsordningerne for børn og unge. Sundhedsstyrelsen.

 
Læs mere om
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk