Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Rygsækken til børnehaveklassen – få gode tips om, hvad du kan kigge efter!

Tag dit barn med, når I skal vælge rygsækken, der skal bruges i børnehaveklassen. Og så tænk lige på hvor meget, man kan proppe i den, før den bliver for tung.

Er der noget herligere end at komme hen i børnehaven med en flunkende ny rygsæk i yndlingsfarven og med masser af rum, hvor der både er plads til madkassen, drikkedunken, en ekstra trøje og bamserne?

Barnet skal selv kunne håndtere rygsækken

Hvis det glade barn selv skal vælge, er det en god ide at have nogle enkle køberåd med i tankerne, så I ikke risikerer, at rygsækken kunne være meget bedre, men nu skal den bare bruges! Det vil også være trist, hvis det er den voksne, der skal bære rygsækken frem og tilbage til og fra bårnehaven, fordi den valgte er for uhåndterlig. Det er også en god idé at vente med at købe skoletasken til det er aktuelt. Ellers kan barnet være vokset fra tasken både fysisk og mentalt.

 

Penalhuset, drikkedunken og gymnastiktøjet kan også være tunge. Og især med de mindre skolebørn er det væsntligt, at fx penalhuset ikke er stort og indeholder for barnets alderstrin - uvæstlige og unødige ting, der bare vejer i skoletasken. Det er også godt at være opmærksom på de miljømæssige forhold mht. penalhuset, da viskelæder og andre ting godt kan indeholde skadelige stoffer som fx ftalater, aromastoffer mv.

Byrden på de små skuldre – bæres på begge skuldre

Det er hævet over enhver tvivl, at rygsække er de bedste til at bære ting i, da fordelingen af vægten på den måde bliver optimal, men det er en forudsætning, at den bæres over begge skuldre!

Små børn må kun bære små byrder, og en god tommelfingerregel siger, at et barn kun må bære 20 % af sin kropsvægt.

Gode tips når valget skal træffes:

  • Prøv rygsækken med og uden overtøj.
  • En klap hen over lukningen sikrer, at indholdet ikke bliver vådt.
  • Vælg polstrede remme, der er bredest foroven og bliver smallere under armene.
  • Remmene skal kunne reguleres, så de ikke glider ud over skuldrene eller sidder for tæt på halsen.
  • Reflekser er med til at sikre, at barnet bliver set i trafikken.
  • Tasken skal kunne stå selv.
  • Separate rum til fx madkasse og vandflaske er en hjælp, og gør det lettere at huske dem, både når turen går til børnehaven/skolen, og når hjemturen står for døren.

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Gør dit barn synligt i trafikken med reflekser

Det er vigtigt at blive set i trafikken, særlig når det er mørkt. Gode refleksstriber på rygsækken sammen med refleksstriber på overtøjet er med til at sikre dit barn i trafikken. 

 

       Rygsækken er væsnetlig  

Synlig i trafikken....

Rygsækken holder ikke evigt

Du skal ikke regne med, at rygsækken holder mere end et par år, dels vokser dit barn fra den, dels bliver den mærket af de knubs, den får under brugen.

 

Mere om miljø og børneudstyr: www.mst.dk

 
Læs mere om
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk