Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Nye bedste ferievenner

Når I skal på ferie, kan det være en stor fornøjelse for dit barn at dele oplevelserne sammen med et andet barn. Ferien giver dit barn mulighed for at møde nogle nye venner og få nogle anderledes oplevelser sammen.

Solen står højt på himlen og i strandkanten leger din lille pode godt sammen med drengen fra nabolejligheden. Sådan lyder startskuddet på en vellykket ferie for mange børnefamilier, og det er da også guld værd for dit barn at finde nogle gode legekammerater at dele sine ferieoplevelser med.

 

Derfor er venskaber vigtige
Ifølge Sundhedsplejerske Else Guldager er venskaber blandt børn vigtige, fordi de lærer barnet at indgå i sociale relationer med andre mennesker.

 

”Ferievenskaber er en anden form for venskab, da det typisk opstår i nye omgivelser. Det giver børnene mulighed for at få nogle andre slags oplevelser og møde andre typer af mennesker. Børn fra byen møder eksempelvis børn fra landet og lærer forskellige ting af hinanden,” forklarer Else Guldager

 

En god ferieven kan man opleve mange sjove ting med

En ny sommerferieven kan være med til at give dit barn nye og spændende oplevelser

 

Det kan du gøre for at støtte op om nye venskaber
Er dit barn genert, kan du støtte det i at finde nye venner ved sammen at gå hen og spørge, om en ny potentiel legekammerat vil lege.

 

En god icebreaker kan være at foreslå en fælles leg. Du kan evt. foreslå at børnene kunne bygge et sandslot sammen eller spiller bold.

 

Et anden god idé er at have antenner ude og holde øje med, om dit barn leger godt sammen med nogle og så forslå den nye vens forældre, at I kunne mødes igen senere.

 

Når hverdagen melder sin ankomst
Efter ferien bor den nye bedste ven ikke længere lige ved siden af, og det kan være svært at holde det nye venskab ved lige. Det er heller ikke sikkert at behovet opstår, for nogle børn glemmer deres nye ven, når hverdagen og de andre venner sætter ind.

Men, hvis savnet bliver for stort, eller hvis I synes, det kunne være hyggeligt, så kan det være en god idé at sende et lille brev eller tegning til den nye bedste ven. Og hvis det er muligt, kan et besøg også genopfriske de hyggelige ferieminder for små såvel som for store.

 

Sådan støtter du op om dit barns venskaber

  • Vær opmærksom på dit barn og hjælp evt. med at tage kontakt
  • Sørg for at have plads i kalenderen til spontane legeaftaler
  • Foreslå lege, som børnene kan lave sammen.

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk