Tema om Børn
Tema om Børn
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Aktiviteter i efteråret - inde og ude

Nu hvor det er efterår og snart vinter, så kan det være, at I har brug for nye idéer til, hvad I skal lave sammen, når I holder fridage.

"Sparke til blade"

Mange børn, både store og små, synes rigtig godt om at lege ”sparke til blade”. Det er en leg, som I kan lege både i skoven, men også i den nærmeste park eller have, hvor der er træer. Lige nu ligger der mange blade på jorden og sammen kan I samle bunker af blade og lave en ”blad-seng” eller en ”blad-stol”, som I kan sidde/ligge/rulle i. Bagefter kan I lave ”blad-regn” eller hvad I nu finder på.  Husk varmt tøj, både til børn og voksne, - og tøj som kan tåle, at man ruller rundt på jorden. Og tag nogle af de flotteste blade med hjem til pynt. I kan lave bladranker eller de være flot efterårs bordpynt.

 

Barn ved et træ skal nå en gynge

Jeg kunne liiiige nå den!

Tag på ”museumsjagt”

Flere museer har gratis adgang, så ”museumsjagt” kan være en aktivitet, der ikke koster. Gå fx på Nationalmuseet og find ting, der starter med fx ”s”. Eller giv dit barn et billede/et postkort af en genstand på museet og sammen finder I, hvor den er gemt/udstillet.

Hold en ”Omvendt dag”

Som en pause fra en hektisk og rutinepræget hverdag, så kan det være rigtig sjovt, - både for børn og voksne, at man beslutter sig for at holde ”omvendt dag”. Det vil med garanti give mange grin, både til store og små.

 

Hvor meget I vil gøre ud af det ”omvendte”, det står jer frit for. Men et forslag er, at I starter hele dagen omvendt, altså start med en godnathistorie i sengen. Så kan I stå op og spise aftensmad, - og husk at starte med desserten…De fleste børn vil synes, at det er herligt fjollet. Hvem har ikke indimellem ønsket, at man kunne springe direkte til desserten?? Så her er en dag, hvor man kan få prøvet det.

 

Det kan også være, at skoene skal omvendt på, eller tøjet skal på, på vrangen… I skal måske gå baglæns ned af trapperne og ….. Sammen kan I snakke om, hvad der skal til for, at denne dag bliver en ”omvendt dag”.

En ”græskardag”

Lav græskarlygter og kombinerer det med, at I laver græskarsuppe til aftensmad. På den måde får I både lavet mad og leget. Start dagen med at anskaffe et græskar. Tag sammen ud på indkøb og udvælg det flotteste græskar. Hokkaido-græskar smager fantastisk, det giver ikke den største græskarlygte, men det giver den bedste suppe.

 

Græskarkødet laves til suppe fx ved følgende opskrift:

Et hokkaido-græskar (skræl og kerner fjernes bruges ikke til suppen, men skrællen kan blive til en lygte ved hjælp af et fyrfadslys).                                
2 løg
1 spsk olivenolie (til stegning af løg)
2 fed hvidløg
1 l vand (evt. lidt mere. Skal dække græskarkødet i gryden)
1/4 l fløde
evt. timian
salt og peber


Pil løg og steg dem let i olivenolie i en gryde.
Tilsæt hakket hvidløg, græskarstykkerne og vand.
Kog suppen ca. 45 minutter til græskarstykkerne er møre.
Blend suppen med en stavblender.
Tilsæt fløde og krydderier efter smag.

Og hvis I har lyst, så kan I bage boller med græskarkerner på toppen til suppen.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Hjemme igen skæres bunden eller toppen af græskaret og så kan I sammen med skeer grave alt græskar-kødet ud. Skær mønstre i det udhulede græskar, og via bunden eller toppen, - alt efter hvor I har skåret en åbning i jeres græskar, - kan I placere et fyrfadslys I græskaret. Nu kan det stå at lyse flot i de næste mange aftener, enten inde eller ude.  

 

Placer græskarlygten på et fad. Saften fra græskaret siver med tiden ned og gør underlaget vådt. Derfor er det mest praktisk, at det ikke står direkte på et bord eller lignende, der vil blive ødelagt af græskarsaften.

 

Du finder måske yderligere ideer i "Slappedage"...

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk